Ne të gjithë e dimë se birra është një pije alkoolike që njerëzit zakonisht preferojnë të pijnë me ushqime të caktuara, veçanërisht në Amerikën e Veriut dhe në Evropë.

Birra ka një përmbajtje më të madhe proteinike dhe vitaminë B se sa vera, ndërsa përmbajtja e saj me antioksidante është e barabartë me atë të verës. Lupolo, një komponent i rëndësishëm për prodhimin e birrës, është një burim i pasur i flavonoideve, të cilat janë antioksidantë të fuqishëm.

Ju gjithashtu duhet të dini se birra është një burim shumë i mirë i disa mineraleve që luajnë rol thelbësor në procese të ndryshme metabolike. Nëse merret në sasi të moderuar, birra patjetër që mund të përmirësoj shëndetin tuaj në shumë mënyra.

Këtu janë 10 arsyet e rëndësishme pse duhet të pini një birrë:

Arsyeja 1

Birra mund ti mbajë veshkat tuaja të shëndetshme! Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar se birra është me të vërtetë e mirë për veshkat tuaja. Në fakt, çdo shishe birrë që pi, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të gurëve të veshkave me 40%.

Arsyeja 2

Birra mund të ulë edhe kolesterolin tuaj të keq! Këtu është ajo që ju duhet të dini – fibra e gjetur në birrë gjithashtu mund të ndihmojë në zvogëlimin e niveleve të kolesterolit LDL, dmth. Lloji “i keq” i kolesterolit.

Arsyeja 3

Birra gjithashtu mund të rrisë nivelet e vitaminës B! Sipas ekspertëve, kjo pije përmban disa vitamina B (B1, B2, B6 dhe B12). Ata gjithashtu thonë se pijet alkoolike kishin nivele 30 përqind më të larta të vitaminës B6 se sa homologët e tyre jo të pijshëm dhe nivelet që ishin dy herë më të larta se ato të pinëve të verës. Birra është gjithashtu një burim bujar i vitaminës B12.

Arsyeja 4

Birrë për kocka më të forta? Po, një studim ka zbuluar se nivelet e larta të silikonit në birrë mund të kontribuojnë në dendësi më të lartë të kockave.

Arsyeja 5

Birra gjithashtu punon si një kurë për pagjumësi! Laktoflavini dhe nikotina, të cilat janë të pranishme në birrë, mund të nxisin gjumin!

Arsyeja 6

Birra do të zvogëlojë rrezikun e një sulmi në zemër – në mënyrë të konsiderueshme! Sipas ekspertëve, pijet e birrës kanë një rrezik të zvogëluar prej 40 deri në 60 për qind të vuajtjes së një sulmi në zemër në krahasim me pijet jo-birrë.

Arsyeja 7

Birra është gjithashtu e madhe në parandalimin e mpiksjes së gjakut! Si funksionon kjo – mirë, ekspertët thonë se përbërësit e gjetur në birrë ndihmojnë në parandalimin e mpiksjes së gjakut.

Arsyeja 8

Ekspertët thonë se birra do të rritë edhe kujtesën tuaj! Një studim i kohëve të fundit ka treguar se pijet alkoolike kanë më pak gjasa të vuajnë nga sëmundja e Alzheimerit dhe çmenduria sesa pijet jo-birrë.

Arsyeja 9

Kjo pije gjithashtu do t’ju ndihmojë të luftoni stresin. Një grup ekspertësh, në Universitetin e Montrealit, kanë zbuluar se dy gota birrë në ditë mund të zvogëlojnë stresin ose ankthin lidhur me punën.

Arsyeja 10

Dhe së fundi, birra do ta bëjë lëkurën tuaj të duken më rinore dhe të bukur! Zonja, kjo është e mrekullueshme, apo jo? Ekspertët thonë se disa vitamina në birrë e rigjenerojnë lëkurën dhe kanë një ndikim pozitiv në pigmentimin e saj, duke e bërë lëkurën tuaj më të ëmbël dhe më të re.

Show Buttons
Hide Buttons